Of een persoon geneigd is actief fascisme en nazisme te ondersteunen is onder andere te herkennen aan de energie van de persoon.

Het hangt van omgevingsfactoren af of deze energie ook naar buiten treedt.

  • Fascisme en nazisme is nog niet verslagen. Waakzaamheid is dus geboden.

Een land dient institutionele garanties in te bouwen om te voorkomen dat fascisme en nazisme opnieuw een factor van betekenis kunnen worden.

  • Dat houdt ondermeer in: eerlijke en vrije verkiezingen; vrijheid van meningsuiting en een goed functionerende vrije pers; een politieapparaat dat niet misbruik maakt van haar macht. De politiestaat is een voorbode voor de nazistaat.
  • Het militaire apparaat is in Nederland ingebed in de NAVO. Militair wordt de NAVO geleid door de VS. Dat is goed, want onder andere door de inspanningen van de VS zijn de nazi’s verslagen in de WO2. Fascistische en nazistische tendenzen maken in het Amerikaanse leger daardoor minder snel een kans.
  • Het is de plicht voor iedereen die in vrijheid wil leven om de strijd aan te gaan met fascistische en nazistische energieën in zichzelf.

Over mijn persoon vermeld ik dat ik fascistische en nazistische energieën herken in een persoon.

  • Ik zie ontwikkelingen, maar veel ontwikkelingen zijn mij nog onduidelijk. Ik hoop je in de toekomst over mijn inzichten in fascisme en nazisme op de hoogte te houden. Ik kan niet beloven dat ik dat ook zal doen, omdat de keuze waarover ik schrijf vrij eclectisch is.
  • Ik schrijf dit naar aanleiding van de herdenking van de bevrijding van Auschwitz op 27 januari 1945 door het Rode Leger. Dit is op verschillende plaatsen in Nederland herdacht op 27 januari 2022.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: