Het is vanwege de begeleiding die ik krijg vanuit de psychiatrie dat mensen mij niet aanvallen. Althans, dat is een claim van de psychiatrie. De psychiatrie fungeert als een soort buffer.


Waarom zouden mensen mij aanvallen? Omdat ik regels overtreed. De mensen die deze regels overtreden worden opgepakt door de psychiatrie en krijgen medicijnen daarvoor. Dit kan ik niet bewijzen, maar lijkt mij aannemelijk. Ik weet niet precies wat die medicatie doet, maar het is goed mogelijk dat mensen daardoor slaven worden. Slaven van de psychiatrie.

De regels waar de meeste mensen zich aan houden zijn door deze mensen geïnternaliseerd. Daar zijn de meeste mensen zich niet bewust van. Dat hun leven van de wieg tot het graf voor hen geregeld is. Dat is wat veel mensen ook graag willen.

Volgens mij stapte ik daar uit doordat ik stopte ziekenfondspremie te betalen. Ik stopte daarmee omdat ik het financieel niet meer op kon brengen, met de 20 uur per week schoonmaakwerk dat ik deed. Door de ziekenfondspremie niet meer te betalen was ik een risico voor het systeem geworden. De psychiatrie corrigeert dat soort mensen. De psychiatrie noemde dat dat “ik vanwege mijn oninvoelbare gedrag het risico liep agressie van anderen op te roepen”.

De ziektekostenverzekeraar waar ik bij was beboette mij voor niet verzekerd zijn. Dat was een bedrag van zo ongeveer € 2000. Dat kon ik niet betalen, dus die rekening bleef liggen. De psychiater heeft toen een brief geschreven aan de ziektekostenverzekeraar dat ik vanwege een psychose gestopt was met het betalen van de premie. Dat was een leugen. Vanwege deze reden vroeg de psychiater kwijtschelding van de boete aan. “Dit gaan we winnen hoor”, zei de psychiater nonchalant tegen mij. Ik heb me hier niet tegen verzet, want ik had het geld niet om de boete te betalen.

Ik was ook verzwakt ten gevolge van de psychiatrische medicatie die ik toegediend kreeg. Het doet iets met je beoordelingsvermogen. Je kunt dan niet meer adequaat reageren op situaties. De psychiatrie zegt juist dat hun medicatie bijdraagt aan een goed beoordelingsvermogen van patiënten, doordat het psychoses wegneemt. In de tang genomen door de psychiatrie en de ziektekostenverzekeraar. Het zal je maar gebeuren, met terugwerkende kracht psychotisch verklaard worden.

Is het systeem zo kwetsbaar dat iemand die geen ziekenfondspremie betaald een risico vormt voor het voortbestaan van dat systeem? Het niet meer voorhanden zijn van een goed functionerende gezondheidszorg zou agressie naar de zorgverleners kunnen doen toenemen.

Volgens mij is er meer aan de hand. Volgens mij zijn er bepaalde gevestigde belangen die er voor waken dat het gros van de mensen netjes de regels volgt. Deze observatie geeft ook meer inzicht in de motivatie waarmee mensen in de zorg werken. Het is niet allemaal uit menslievendheid, maar ook omdat veel mensen systeembelangen dienen en najagen. Als de gevestigde orde maar blijft bestaan, die hen zo goed van de wieg tot het graf verzorgt. Maar volgens mij is de angst dat de gevestigde orde het loodje legt ongegrond. Dat gebeurt niet zo snel. Er mag wat mij betreft dus meer geëxperimenteerd worden ten bate van de vrijheid van mensen. Meer toelaten dus en minder verbieden. Om zo ook een zorginfarct te helpen voorkomen. Een veelgehoorde kreet is toch dat er zoveel regels zijn. Dat er breedgevoeld regeltjesmoeheid is.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: