Een simplistische en onjuiste voorstelling door de psychiater in haar verweerschrift over hoe ik toen was. “… de patiënt die zijn psychotische klachten niet als zodanig benoemd (het is realiteit, geen psychose) …”

En de klachtencommissie laat haar er zomaar mee wegkomen. Op formele gronden heeft de klachtencommissie evenwel mijn klacht toch gegrond verklaard. Dit betekent dat de frequentie van het depot op vier weken blijft en niet drie weken wordt.

Als je een zorgmachtiging hebt en de macht van de psychiatrie desondanks trotseert dan naait de psychiatrie je waar je bij staat. Dit speelt in eerste instantie voornamelijk in het gevoel en vormt dus geen bewijs voor de rechter.

Dit vormt een drama van het individu dat alleen staat tegen de macht van het collectief, dat gewoon is uitspraken van de rechter altijd in eigen voordeel te implementeren.

Maar ik wil hier ook getuigen dat ik ook de optiek van de psychiatrie tot de mijne wil maken. De Nederlandse GGZ zal toch niet voor niets bakken met overheidsgeld verorberen.

Het is voor de psychiater alleen een kwestie van een kruisje zetten in het juiste vakje om de rechter te doen geloven dat de gegeven zorg effectief is. En zo zijn er nog drie voorwaarden waar een aanvraag voor een zorgmachtiging aan moet voldoen, wil een rechter overgaan tot het uitvaardigen van een zorgmachtiging.

Het is niet een ziekte genezen, maar voorkomen dat ziekteverschijnselen de oppervlakte bereiken. Dat is een probleem waar ook de psychiatrie niet uitkomt. Hun theoretische modellen – psychose is een gevolg van dopamineoverschot – zijn niet bevredigend.

Teneinde mij de optiek van de psychiatrie eigen te maken zou ik graag een lijst inzien met de lesboeken van de psychiater en van de SPV-er. (Sociaal psychiatrische verpleegkundige). Maar mijn vraag lijkt gericht aan mensen die doof zijn op dit gebied. Ik heb het namelijk al meerdere keren gevraagd aan verschillende mensen, maar geen reactie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: