Het einde van de rit is in zicht

“Je bent alleen”, zegt de ambulant psychiatrisch verpleegkundige, “dus je hebt iemand nodig die je vergezeld. Dat zal ik dan wel doen”, zegt hij dan. Door deze werkhouding van hem gaat hij onder mijn huid zitten, zonder dat ik daar om gevraagd heb. Dat wil ik dus niet. Wat hij doet is nazisme. Hij laat zich niet behandelen, zeggen ‘ze’ dan, dus is hij ziek. Hij krijgt dus de doodstraf. In de logica van de duisternis is dit de normale gang van zaken.

Ik ben alleen, en boven mij woont een stelletje. Als zij onderling praten is dat normaal. Als ik hardop praat, hoort dat stelletje dat en is dat abnormaal. Ze lichten de woningbouwvereniging in en ik krijg daarna een brief van de woningbouwvereniging waarin gezegd wordt dat ik psychiatrische hulp nodig heb. Dit is onnavolgbare logica, maar voor de duisternis is dit normaal.

Ik mag maar één persoon voor maar één uur per dag op bezoek hebben. Onvoldoende om een relatie met een vrouw op te bouwen, en waar zou ik die vrouw moeten ontmoeten als alles ten gevolge van de coronamaatregelen gesloten is? Dit is discriminatie van alleenstaanden ten opzichte van stelletjes. Aantasting van de menselijke waardigheid naar zovelen toe in dit land als gevolg van de huidige coronamaatregelen. Mijn mening is dat dit soort draconische maatregelen alleen maar voor korte duur ingezet mogen worden. Daarna moet het maar volgens de wetten van de natuur afgehandeld worden en past de mens zich maar aan aan de natuur, in plaats van andersom. Ik sta wél op anderhalve meter afstand ten opzichte van mogelijk zieke mensen. Dat is normale hygiëne en hoeft volgens mij niet door wet- of regelgeving afgedwongen worden. Dit is inderdaad een grijs handelingsgebied, maar is beter dan het van bovenaf opleggen aan iedereen, inclusief aan mensen die niets mankeert. Dat wordt op den duur wie weet door een meerderheid van de mensen aangevoeld als aantasting van de menselijke waardigheid.

Wat ik hier vertel zou herkend kunnen worden door ‘Trekkie” fans als in de tv serie Star Trek Next Generation de uitwisseling van contacten tussen captain Jean-Luc Picard van Star Ship The Enterprise met het altijd zieke volk van de huidverwisselaren. Laat de rechters zich er wel van vergewissen dat dit hier gebeurt in de echte menselijke wereld, of een rechter nou een Star Trek fan is of niet. In hoeverre is de rechterlijke macht al vervangen door huidverwisselaren?

En laten we niet vergeten: de Star Trek series werden en worden opgenomen in filmstudio’s op de aarde. De lezers weten waarschijnlijk zelf wel waarom deze series zo echt lijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: